Concrete House in Torquay Australia

This concrete house, designed for a young growing family by Auhaus Architecture Australia is located in Torquay on the Victorian Surf Coast. The house has been designed as a walled sanctuary, opening up onto itself, an internalised habitat with draping roof gardens and curated glimpses onto the adjoining wetlands. A portal opening in the concrete facade conceals a small secluded courtyard leading to the glazed front door. Upon entry, the house opens up into double height gallery space, glazed on one side to reveal the plan which wraps around a large, north facing courtyard. Each floor rests on slender columns, the fine lines counterpointing the natural mass of the concrete. Hardwood battens and brass detailing throughout provide patterning and warmth.
Builder: Oliveri Construction
Photography: Derek Swalwell

 

AUHAUS_62003_sml_insta

AUHAUS_61746_web

AUHAUS_61623_insta

AUHAUS_61737H_web

AUHAUS_61877+1_insta

AUHAUS_61663_web

AUHAUS_62056_web

AUHAUS_62146

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s